Uz Tomphsona: Split pjevao "Za dom spremni"

Slaveći "Oluju"

Uz Tomphsona: Split pjevao "Za dom spremni"

05.08.2019 - 08:23
Politika

Znamo svi koliko znači dan koji ćemo sutra proslaviti. Ovdje vas pozdravljam, zahvaljujem se svima, hrvatskim braniteljima, gradu Splitu... Hvala vam svima koji ste došli. Idemo slaviti najvažniji dan u hrvatskoj povijesti - kazao jeMarko Perković Thompson na početku koncerta na Rivi na kojem se okupilo nekoliko desetaka tisuća ljudi. Pred početak koncerta pozdravio ga je i najavio splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara - piše Jutarnji.hr

Koncert će ostati upamćen po tome što je dva puta nestajalo struje, no to izvođača i prateći mu bend nije pokolebalo u nastojanju da odsviraju predviđeni repertoar. “Ponosan sam što sam Hrvat”, samo je jedan od natpisa koji smo uočili u publici na prepunoj splitskoj šetnici gdje je Thompson otpočeo svoj koncert na oduševljenje Splićana i njihovih gostiju koji su glasno zazivali njegovo ime i kao sastavni dio pjesme "Čavoglave" na poklič "Za dom!", odgovorili "Spremni".

Koncert je nedugo nakon početka prekinut zbog tehničkih poteškoća, no publika je nastavila pjevati poznate pjesme i skandirati "Zovi, samo zovi" ali i vikati "Za dom spremni". U trenutku kad je na bini nestalo svjetla, utihnula je glazba, a na Rivi su se čuli samo uzvici publike.

Izvor: 
BNN.BA/Jutarnji.hr