Ventura: Neću podnijeti ostavku

Oglasio se selektor Italije

Ventura: Neću podnijeti ostavku

14.11.2017 - 10:57
Svijet

Fudbalska ekipa Italije nije se uspjela kvalifikovati na svjetskog prvenstvo. Nakon dvije utakmice baraža sa Švedskom, Italija je izostala sa svjetske smotre rezultatom 1:0 iz dva meča.

- Neću dati ostavku jer nisam razgovarao sa predsjednikom saveza. Susrest ćemo se u sljedećim danima, raspraviti o svemu i onda vidjeti. Moramo pričati o puno stvari. Do play-offa stvari su izgledale dobro, a nismo imali sreće da im postignemo pogodak. Izvinjavam se Italijanima, ali samo za rezultat, ne i igru - rekao je selektor Italije Giampiero Ventura.

Ventura je sa 69 godina postao najstariji selektor Italije ikad nakon što je preuzeo selekciju od Antonija Contea poslije Eura 2016.

Odlično je krenuo u kvalifikacijama s pet pobjeda u šest utakmica, ali su kritike krenule nakon 3:0 poraza u Madridu. Onda se dogodio još i remi s Makedonijom. Konačni pad Venture dogodio se u posljednja četiri dana kada je 'azzurre' bez Rusije ostavila Švedska.

Italija navodno kreće u potragu za novim selektorom, a kao najizgledniji kandidat za Venturinog nasljednika kotira Carlo Ancelotti, a od ostalih imena spominju se još Antonio Conte, Gian Piero Gasperini, Maurizio Sarri, Luigi Di Biagio, Roberto Mancini, pa čak i trener Juventusa Massimiliano Allegri, prenosi 'Goal'.

Izvor: 
BNN.BA