Vitalni nacionalni interes: Zastupnik PDP- zavrnuo ruku SDS-ovcu

Rasprava u Skupštini RS otišla je izvan svih okvira teme rasprave

Vitalni nacionalni interes: Zastupnik PDP- zavrnuo ruku SDS-ovcu

18.07.2019 - 20:53
Politika

Šef poslaničkog kluba PDP Perica Bundalo danas je fizički nasrnuo na poslanika SDS Nebojšu Vukanovića. Ovo je u NSRS potvrdio i sam Vukanović, koji je rekao da ga je u skupštinskom holu napao Bundalo, zavrnuvši mu ruku, prijeteći mu i psujući. Tokom današnje rasprave o Dodikovom "nacionalnom interesu" Bundalo se svrstao na njegovu stranu, dok su Bundalove kolege iz SDS-a i PDP-a bili oštro protiv Dodika. 

"Ja sam danas grubo napadnut u skupštinskom holu. Prišao mi je šef poslaničkog kluba PDP, zavrnuo mi ruku , psovao i vrijeđao", kazao je Vukanović.

Do napada na Vukanovića došlo je u vrijeme skupštinske pauze, nakon što je Bundalo saopštio da će njegov klub, izuzev Draška Stanivukovića i Jelene Trivić, podržati Dodikov stav o Pelješkom mostu. Njegova podrška je praćena i nekim zaključcima da se iz NSRS naloži Saboru Hrvatske da rješava neka pitanja RS i BiH, na što mu je replicirao Vukanović, govoreći da je njegovo obraćanje sramno.

Bundalo danas tokom rasprave i u kuloarima NSRS nije bio nimalo prijatan ni prema stranačkim kolegama Stanivukoviću i Trivićevoj, koji smatraju da Pelješki most nema veze s interesom Republike Srpske. Smatra se da ća Bundalo, zapravo, biti uz Dodika dok su njegove kolege oštro protiv.

Stanivuković i Trivićeva su javno saopštili da neće podržati stav da je Pelješki most interes Republike Srpske. Smatraju da je to interes pojedinaca, prije svega Dodika i Dragana Čovića.

Izvor: 
BNN.BA