VM BiH još nije popunjeno: Imenovanje Božovića skinuto sa dnevnog reda

Sjednica u Sarajevu

VM BiH još nije popunjeno: Imenovanje Božovića skinuto sa dnevnog reda

16.01.2020 - 10:41
Politika

Imenovanje Mlađena Božovića (DNS), kandidata za ministra za ljudska prava BiH, skinuto je s dnevnog reda današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.  Tačku je povukao predlagač Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara BiH. 

Podsjećamo, predsjedavajući Kluba poslanika SDA u Predstavničkom domu Adil Osmanović je na jučerašnjoj sjednici Proširenog kolegija tog doma zatražio da se imenovanje Mlađena Božovića (DNS) za ministra za ljudska prava i izbjeglice skine s dnevnog reda sjednice Predstavničkog doma.

Denis Zvizdić, predsjedavajući Predstavničkog doma, pojasnio je da bi se, u slučaju da prijedlog SDA bude prihvaćen, o imenovanju Božovića raspravljalo na sjednici Doma početkom februara.

Zvizdić je kazao da bi se u međuvremenu obavile dodatne konsultacije u vezi s imenovanjem ovog ministra, što je očigledno uvaženo.  Da je imenovanje Božovića ostalo na dnevnom redu današnje sjednice, a da većina nije potvrdila njegov izbor, on ne bi više mogao biti kandidat za ministra. Iz DNS-a su ranije rekli da im nije jasno zbog čega SDA odbija imenovanje Božovića jer je on prošao neophodne provjere.

Izvor: 
BNN.BA/Avaz.ba