Vozač koji je zgazio ženu pušten na slobodu!

Nakon nagodbe na Tužilaštvom Brčko distrikta

Vozač koji je zgazio ženu pušten na slobodu!

01.07.2015 - 08:33
BiH

Osnovni sud Brčko distrikta BiH, optuženom Dejanu Krstevskom je pravnosnažno izrekao kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, a potom na zahtjev optuženog izrečenu kaznu zatvora zamijenio u novčanu kaznu u iznosu od 33.100 maraka i pustio ga na slobodu.

Presuda u ovom slučaju donesena je na osnovu sporazuma o priznanju krivice, koji je Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH zaključilo  s Krstevskim predlažući Sudu da mu se u skladu sa sudskom praksom izrekne jednogodišnja zatvorska kazna. Krstevski je, kao vozač teretnog motornog vozila, skrivio prometnu nesreću 1. lipnja ove godine na brčanskom gradskom raskrižju Kasino u kojoj  je smrtno stradala 51-godišnja pješakinja S.I.  iz Šatorovića kod Brčkog.  
 
"Na ovaj način kazneni postupak  protiv njega pravosnažno je okončan za manje od mjesec dana od dana izvršenja kaznenog djela. Tako su, pored  brzog okončanja istrage i izvođenja optuženog pred sud pred kojim je kažnjen za počinjeno kazneno  djelo, u  vrlo kratkom roku ispunjeni  i zakonski uvjeti da obitelj smrtno nastradale bude materijalno obeštećena", navodi se u priopćenju iz brčanskog Tužiteljstva.   

Izvor: 
Fena