Vučić: Ne prijetimo nikome, ali Srbija neće dozvoliti da bude ugrožena

Pokaznoj vježbi prisustvovao i Milorad Dodik

Vučić: Ne prijetimo nikome, ali Srbija neće dozvoliti da bude ugrožena

27.06.2018 - 13:20
Region

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić poručio je u srijedu u Kraljevu, gdje je održana pokazna vježba "Zajednički udar" svih sigurnosnih snaga Srbije, kako je Srbija spremna na dijalog i kompromis, ali da nije spremna i nikada neće "prihvatiti nekakve nove 'Oluje', novi egzodus i zločine nad Srbima". 

Aleksandar Vučić, Milorad Dodik

"Srbija danas nikoga ne ugrožava, ali nikome neće dozvoliti ni da bude ugrožena. Ne prijetimo nikome. Spremni smo uvijek na kompromise, dijalog i mir, ali nismo spremni i nikada nećemo prihvatiti nekakve nove 'Oluje', niti novi egzodus, zločin nad Srbima", kazao je Vučić, prenose srbijanski mediji. 

Dodao je kako će Srbija nastaviti da ulaže u vojsku i policiju, kao i u naoružanje, opremu i standard pripadnika sigurnosnih snaga.

"Pokazana je spremnost da našu sigurnost obranimo i zaustavimo svakoga ko misli da probleme danas treba da rješava nasiljem", naglasio je srbijanski predsjednik.  

Istaknuo je kako će do kraja 2018. godine "Srbija imati 14 najmodernijih lovaca 4+ generacije, 'do zuba naoružanih', najmodernijim radarskim sustavima, da stižu novi helikopteri i da će imati modernu protuzračnu obranu".

Vježbi "Zajednički udar 2018" prisustvovali su i srbijanska premijerka Ana Brnabić, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, kao i ministri unutrašnjih poslova i odbrane Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin. 

Foto: Tanjug 

Izvor: 
Fena