Vučić: Pred Srbijom su dvije opcije za rješenje kosovskog problema

Očuvanje zamrznutog konflikta realniji prijedlog?

Vučić: Pred Srbijom su dvije opcije za rješenje kosovskog problema

31.03.2018 - 17:33
Region

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su pred Srbijom dvije opcije kada je pitanju rješenje kosovskog problema, ali da je realniji prijedlog očuvanje zamrznutog konflikta. 

- Najveći broj sudionika unutarnjeg dijaloga o Kosovu zalagao se za očuvanje statusa quo i očuvanje zamrznutog konflikta i da čekamo neke bolje prilike - rekao je Vučić na početku okruglog stola u okviru unutarnjeg dijaloga o Kosovu u Palači Srbija.

On je kazao da je sam protivnik takvog rešenja i da protokom vremena Srbija neće dobiti ništa, već će u boljoj poziciji biti druga strana, prenosi N1.

Vučić je najavio da će, kada bude predstavljao platformu za rešenje problema Kosova i Metohije, pokušati da se rješenje zasniva na potrebama Srbije i opstanku Srbije u budućnosti, a ne na tome "koliko volimo vlastitu prošlost".

 - To rešenje neće biti gaženje Srbije. Ako ga hoće neka ga prihvate, ako ne, onda će možda neka nova elita moći prihvatiti i ono što mi danas u stanju nismo da učinimo - rekao je Vučić.

On je rekao da Europska unija, prije svega, treba razumjeti da Srbija ne može prihvatiti da sve izgubi i bude gažena, a da druga strana dobije sve.

Vučić je rekao da će razgovori Beograda i Prištine biti nastavljeni, ali da se ne zna kako i u kom formatu.

 - Kada ispunite sve što je potpisano bit ćemo spremni nastaviti razgovore - poručio je Vučić.  

On je rekao da je cilj albanske strane da pod svaku cijenu osvoji sjever Kosova. 

Izvor: 
Fena