Vulin i Gašić: U Preševu uskoro kolektivni centar za migrante

U jednoj od poslovnih zgrada

Vulin i Gašić: U Preševu uskoro kolektivni centar za migrante

29.06.2015 - 11:25
Region

Kolektivni centar namijenjen migrantima u Preševu uskoro će biti spreman za prihvat tih ljudi, najavili su danas srbijanski ministri Aleksandar Vulin i Bratislav Gašić koji su obišli taj objektat.

Ministri su, tijekom boravka u Preševu razgovarali sa Migranima iz Sirije, Afganistana, Eritreje i drugih zemalja, kojima je Srbija usputna stanica do država Europske unije.

 Vulin, kao ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, izjavio je da očekuje da će taj kolektivni centar za dva do tri dana biti u potpunosti spreman primiti do 300 izbjeglica koje svakodnevno pristižu.

 Ministar obrane Gašić poručio je da je Vojska Srbije, kao i uvijek, na raspolaganju građanima i lokalnoj zajednici, napomenuvši da se tu nalaze i mobilne ekipe vojnih liječnika.

 Ministri su razgovarali s migrantima koji u blizini policijske stanice čekaju odgovarajuća dokumenta.

 Kolektivni centar će biti osnovan u jednoj od poslovnih zgrada koja bi trebala biti prilagođena za privremeni smještaj tih migranata.

 Taj objekt - Upravna zgrada s restoranom Poduzeća za obradu duhana u Preševu je u sastavu Duhanske industrije Vranje i bit će prilagođena za prihvat i privremeni smještaj migranata koji ulaze na teritoriju Srbije

 Od 22. lipnja u Preševu su pripadnici niške Vojne bolnice organizirali punkt za trijažu i hitnu medicinsku pomoć.

 Prvi migranti na graničnom prijelazu Preševo ??koji su tražili azil registrirani su još 2009. godine, ali tada su to bili pojedinačni slučajevi.  

Izvor: 
Fena