Vulin: Srbija ne pristaje na ucjene, Bruxelles je na potezu

"Bruxelles treba pokazati da li mu je stalo do Srbije"

Vulin: Srbija ne pristaje na ucjene, Bruxelles je na potezu

09.04.2016 - 13:31
Region

Srbija neće pristati ni na jednu ucjenu, poručio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije Aleksandar Vulin, ističući da Bruxelles treba pokazati da li mu je stalo do Srbije, jer će od te odluke ovisiti ovisiti daljnji postupci Beograda i odnos srpskih naroda prema EU, javlja Tanjug.

"Liječiti hrvatske frustracije na račun Srbije je pogrešno, na prvom mjestu za Hrvatsku. Ovo više nije pitanje za Hrvatsku, ovo je pitanje za Bruxelles. Bruxelles je taj koji treba pokazati da li mu je stalo do Srbije i da li mu je stalo do toga da Srbija bude dio europske obitelji, a ne da Srbija bude ta koja će pristajati na ove ili one ucjene ", rekao je Vulin u Kulinama.

Povodom odluke Zagreba da ne da zeleno svjetlo Srbiji za otvaranje pregovora o poglavlju 23, Vulin ističe da bi za Hrvatsku "najbolje bilo da svoje komplekse počne liječiti na nekom drugom, ili neka ih čuva samo za sebe".

Prema njegovim riječima, žalosno je što je još uvijek mjera hrvatske politike odnos prema Srbiji i žalosno je i sramota za jednu europsku zemlju da svoju vanjsku politiku vodi samo tako što misli da će napakostiti i nešto loše učiniti Srbiji.

On je ukazao da, kada god hrvatsko vodstvo nije u stanju objasniti zašto su unutarnja ekonomska i politička situacija loše, zašto utjecaj Hrvatske rapidno slabi i zašto poštovanje prema Hrvatskoj nije na onom razinau na kojem bi željelo da bude, onda se uradi nešto što bi moglo naškoditi Srbima i Srbiji.

Srbija, kako kaže, neće pristati ni na jednu ucjenu, a sve standarde koje bude ispunjavala ispunjavaće zbog sebe.
 

Izvor: 
Fena