Zahvaljujući SDA, SBB, dva HDZ-a i SNSD-u, nastupilo treće poskupljenje goriva i namirnica u BiH

Uvođenje akciza bio je najdirektniji udar na građane Bosne i Hercegovine

Zahvaljujući SDA, SBB, dva HDZ-a i SNSD-u, nastupilo treće poskupljenje goriva i namirnica u BiH

15.05.2018 - 07:53
Politika

Otkada su uvedene akcize na gorivo građanima Bosne i Hercegovine, već treći put poskupljuje gorivo a s njim i cijeli set životnih potreba i usluga. Očito su akcize uvedene na mala vrata da bi se, poslije, građanima otimao novac kroz "neprimjetna poskupljenja" koja su, itekako, građani Bosne i Hercegovine primjetili.

Prvo poskupljenje goriva i životnih namirnica bilo je netom poslije uvođenja izmjena Zakona o akcizama Bosne i Hercegovine. Stranke SDA, SBB, HDZ, HDZ1990 i SNSD izglasale su Zakon o akcizama i, doslovno, gurnule građane naše države prema dodatnom dužničkom ropstvu i nižoj kvaliteti života od trenutne koja je, svakako, poražavajuća.

Ali to nije bilo sve. Isti sastav stranaka i njihove poluge u vlasti su nakon donošenja Zakona o akcizama, građanima BiH još tri puta povećali cijenu goriva čime je, piramidalno, povećana cijena životnih namirnica i usluiga diljem naše države.

Svakako da poskupljenjima i sistematskom siromašenju građana BiH još uvijek nije kraj jer stranke koje su izglasale akcize obećale su da će se od istih graditi autoputevi koji se, kako vidimo, ne grade,

Da li je ipak uvođenje Zakona o akcizama bilo zbog toga kako bi SDA, SBB, HDZ, SNSD i HDZ1990 obezbjedili novac za opstanak na vlasti dokazat će cijeli niz pokazatelja ali nema dileme da su ove stranke uvele akcize i poskupljenja građanima kako bi spasili svoju vlast a nikako da bi pomogli građanima koje zadužuju i ekonomski zavijaju u crno.

Izvor: 
BNN.BA