Zašto SDA-ovci nekažnjeno mogu gaziti ljude po cestama!?

Zakoni ne vrijede za sve jednako

Zašto SDA-ovci nekažnjeno mogu gaziti ljude po cestama!?

08.07.2018 - 09:49
Politika

Posljednii slučaj kada je načelnik Općine Novi Grad, Semir Efendić (SDA) ubio pješaka na ulici nije bio prvi, nažalost moguće ni posljednji, slučaj u kojem akteri iz SDA ili bliski SDA-u nekažnjeno ubijaju ili teško povrijeđuju pješake na ulici. Svi akteri iz SDA ili bliski SDA-u (njihovi finansijeri, podrživači i sl) a koji su počinili teška krivična djela iz bezbjednosti saobraćja, nisu kažnjeni zatvorskim kaznama već im je omogućeno da se, na razne načine, izvuku. Da li sirotinja u Sarajevu služi da bi ih SDA-ovci gazili po cesti?

MUP Kantona Sarajevo uhapsio je Semira Efendića, pa ga brže bolje po nalogu Tužilaštva KS pustio, nakon što je Efendić ubio pješaka na ulici. Krivične prijave, optužnice - još uvijek nema, ali ima medijskih prepucavanja o tome šta misli porodica unesrećenog, šta misli Efendić, ali je izostalo poštovanje Zakona koji jasno nalaže šta se uradi kada vozač ubije pješaka na cesti.

Efendić je završio na slobodi i ne samo to, već ga je SDA podržala u njegovom bahatom ponašanju pa će ga, umjesto u zatvoru, građani Sarajeva gledati na izbornim plakatima kao "nosioca lista SDA za Skupštinu KS", što je prvorazredno plaženje jezika pravsuđu i građnima KS.

Historijat u kojem policija i Tužilaštvo KS na "najljepši način" aboliraju SDA-ovce za teške saobraćajne nesreće nije ni počela ni zavšrila na Semiru Efendiću. Prije njega sličnu stvar, samo sa teškim tjelesnim povredama, počinio je sin bivšeg komesara policije KS, Vahida Ćosića, Kenan Ćosić. Policija KS, "profesionalno" ovu tešku saobraćajnu nesreću nije ni evidentirala, niti navela na svojoj službenoj stranici, kao što je inače pravilo. Uzročno-posljedično, MUP nije ni  napomenuo identitet osobe koja je koja je skrivila ovu tešku saobraćajnu nesreću što je, inače, slučaj kada su u pitanju policiji “važne” ličnosti, dok se imena ostalih građana uredno, sa fotografijama, šalju javnosti.

Ćosićev sin je, kako prenose drugi medijim, vozio službeni auto, prošao je i kroz crveno svjetlo i vozio oko 120kmh!. Ćosiću nije urađen alkotest na licu mjesta nesreće i već tada je bilo jasno kako će ovaj slučaj "proći" unutar "zakona" koji ne vrijedi za SDA-ovce u KS.

Naravno da ni Efendić ni Ćosić nisu bili izuzetak, već je ponašanje Tužilaštva i policije KS u slučajevima kada su SDA-ovci u pitanju, blagonaklona "po službenoj dužnosti". Tako je sin  vlasnika sarajevske slastičarne “Metropolis” Nedžad Rašidagić, čija je porodica decenijama bila uz SDA i porodicu Izetbegović, prije skoro 10 godina, na tramvajskom stajalištu ubio Hašima Kadića i povrijedio još tri lica. Proveo je izuzetno kratko vrijeme u zatvoru i za ubistvo nije odgovarao kako odogovaraju oni koji nisu bliski vlasti i SDA stranci kao što je Rašidagić.

Također i mlađahni Tarik Aljović, sin vlasnika popularne ćevabdžinice “Zmaj” je 2012. godine skrivio tešku saobraćajnu nesreću kojom prilikom je povrijeđena Ajla Hadžismailović koja je sa dovedena u opasnost da izgubi život. Aljović je pobjegao van BiH a njegova porodica je bliska vlasti SDA.

Također je i Derviš Šutković, sin vlasnika hotela “Sarajevo” oštetio četiri vozila i udario u Vječnu vatru ali nikada nije sankcionisan. Hotel "Sarajevo" je redovna baza SDA i njihov poslovno-politički partner pa je pomoć Šutkoviću, u zataškavanju krivičnog djela, bila očekivana.

S druge strane svi koji su ikada napravili bilo kakav prekršaj ili bilo šta teže, a nisu pripadali SDA-u, uredno su procesuiranu, msltretirani u pravsuđu KS čime je ova institucija dobila jasnu oznaku kao SDa-ova veš mašina - procesuiraju se i neprocesuiraju oni koje odredi SDA. Tako članovi i funkcioneri SDA, prema pravosuđu KS, mogu slobodno gaziti ljude u KS jer će im pravosuđe i policija KS za takvo siledžijstvo uvijek naći "pravni" izgovor za oslobađanje od krivice koje se zgražavaju građani KS.

Izvor: 
BNN.BA