Zašto vlasti u Sarajevu i Banja Luci onemogućavaju pravdu za ubijene građane ovih gradova!?

Policija Milorada Dodika danas je uhapsila svakog ko je tražio pravdu

Zašto vlasti u Sarajevu i Banja Luci onemogućavaju pravdu za ubijene građane ovih gradova!?

25.12.2018 - 18:57
Politika

Građani u Bosni i Hercegovini su gluhi i nijemi. Ne postoji događaj koji je njih uznemirio i potakao na reakciju: rat, mir, Dejtonski sporazum, uništavanje pravosuđa, obrazovanja, certifikati, privatizacija, divlja gradnja, preotimanje narodnih firmi, blokada vlasti, politička ubistva, ubistva djece i mladića, otrovan zrak, nedostatak vode...i još mnogo toga nisu natjerali građane, recimo Sarajeva i Banja Luke, da ustanu protiv vlasti čiji su kadrovi stajali iza svih pobrojanih prljavih rabota. Sve je, naime, ostalo isto. I poput negatora genocida, koji danas negiraju da se genocid ikada i dogodio, tako i vlasti u Sarajevu i Banja Luci danas negiraju da se išta od gore pobrojanih činjenica dogodilo. A ako jeste, kažu, nije sve do njih dok, vrlo često, svoje žrtve optuže da lažu ili ih, pak, progone po drugom osnovu. Jedan od takvih scenarija danas je viđen u Banja Luci. Za Bosnu i Hercegovinu ništa novo, ni tragičnije od svega do sada, nažalost, već viđenog po stotinu puta. 

Policija Milorada Dodika je, danas, uhapsila koga je stigla. Kremulo je od Davora Dragićevića, nastavilo se preko Nenada Stanivukovića, produžilo na majku ubijenog Davida Dragićevića, Suzanu, nastavilo do Adama Šukala da bi, na kraju, kulminiralo sa hapšenjem još cijelim nizom građana Banja Luke koji su se, zamislite!?, usudili da od Milorada Dodika traže pravdu za ubijenog mladića Davida. 

Ni brutalnosti danas nije manjkalo jer je Dodik, nakon pobjede na izborima (dobijene parama, krađom i pritiscima) odlučio da pokaže sve mišiće svoje, praktično privatne policije koja asistira, također, Dodikovom privatnom pravosuđu.

Da li je jača pravda za ubijenog mladića iz Banja Luke, Davida ili, pak, nepravda Dodikove vlasti? Današnjim hapšenjima u Banja Luci nije pokazano ništa što već nije postojalo - nepravedan i brutalan, u osnovi kriminalan sistem koji je u stanju da, radi sopstvenih interesa, zataška čak i ubistva jednog mladića.

Taj i takav Dodikov režim ima starijeg rođenog brata, stalno nastaljenog u Sarajevu, koji baš kao i Dodikova vlast, u Sarajevu ne dozvoljavaju pravdu za ubijene građane Sarajeva koje su pripadnici i "uglednici" te vlasti, ubili od 1993.godine pa sve do 2017.godine. 

Obje i Didikova i sarajevska vlast ne dozvoljavaju bilo kakvu pravdu za ubijene majke, očeve i djecu, one koji traže pravdu proglašavaju lažovima i, paralelno, po drugim osnovama im zagorčavaju život ne bi li odutali od svojih nakana da traže pravdu. 

Zašto vlasti u Banja Luci i Sarajevu ne da pravdu? Zašto je njima pravda toliko skupa? Odgovor može biti komplikovan i sa puno objašnjenja ali bi se, u najkraćem, moglo reći da su te vlasti nastale na toliko nepravdi, između ostalog i krvi, da bi realizacija samo jedne pravde sruštila cijeli sistem nastao na bratstvu na krvi. Tako vlasti u Sarajevu i Banja Luci, oduzimajući pravdu za ubijene građane ovih gradova, zapravo čuvaju svoju vlast i tako, na najbolji način, oslikavaju kako su do nje došli. Zločinom.

Izvor: 
BNN.ba / Foto BN TV