Zavisno pravosuđe: Nakon raskida koalicije sa Dodikom, Nešić pozvan u MUP RS

Pravosuđe u BiH je stranački organ

Zavisno pravosuđe: Nakon raskida koalicije sa Dodikom, Nešić pozvan u MUP RS

21.10.2020 - 19:09
Politika

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je stvorena loša atmosfera u korišćenju resursa javnih nabavki i da su podnošenje prijave Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka protiv predsjednika DNS-a Nenada Nešića i poziv na saslušanje u Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske uobičajene mjere koje preduzimaju odgovorne strukture vlasti.

"Stvorila se loša atmosfera u korišćenju resursa javnih nabavki i u tom pogledu se preduzimaju mjere koje su uobičajene za odgovorne strukture vlasti i tu nema nikakvih problema i nema ništa sporno. Tako ćemo se ponašati i prema kadru iz SNSD-a", rekao je Dodik, prenosi RTRS.

Bivši v.d. direktora "Puteva Republike Srpske" Nenad Nešić ispitan je danas u svojstvu osumnjičenog u prostorijama Uprave kriminalističke policije po naredbi Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka u okviru istrage da je počinio krivična djela zloupotreba službenog položaja i neizvršenje sudske odluke, saznaje Srna.

Prijavu protiv Nešića, prema nezvaničnim saznanjima Srne, Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka podnijela je Kancelarija za razmatranje žalbi BiH u vezi sa postupkom javnih nabavki za zaštitu i redovno održavanje regionalnih i magistralnih puteva iz oblasti jedan.

Izvor: 
BNN.BA/Nezavisne.com