Zbog nove obdukcije odgođena sahrana Davida Dragičevića

Dragičević trebao biti sahranjen danas

Zbog nove obdukcije odgođena sahrana Davida Dragičevića

28.03.2018 - 10:32
Crna hronika

Sahrana mladića Davida Dragičevića iz Banja Luke, čije je tijelo u subotu pronađeno u koritu rijeke Vrbas, odgođena je dok se ne završi nova obdukcija. Dragičević je trebao da bude sahranjen danas.

Prva obdukcija utvrdila je da je Dragičević pao u rijeku Crkvenu i utopio se, a predsjednik RS-a Milorad Dodik zatražio je od entitetskog ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača da se izvrši dodatna ekspertiza o okolnostima pod kojima je došlo do smrti mladića, a nakon negodovanja porodice i građana koji vjeruju kako su okolnosti pod kojima je mladić smrtno stradao drugačije.

Nakon sastanka sa Davorom Dragičevićem, ocem 21-godišnjeg mladića, Dodik je potvrdio kako će nad tijelom Davida još jednom biti izvršena obdukcija prije sahrane.

“Naložena je dodatna istraga i ekspertiza, i u slučaj će ući novi timovi, novi ljudi da još jednom sve pregledaju i da sa stanovišta činjenica obavijeste porodicu”, rekao je Dodik.

Dragičević je od kuće otišao u subotu 17. marta oko 19 sati , a posljednji put je viđen u nedjelju oko 3.30 kada je izašao iz jednog noćnog kluba u Banjoj Luci, nakon čega mu se gubi svaki trag.

U potragu za mladićem, osim policije, uključili su se i brojni građani koji su se nadali da će Davida pronaći živog i zdravog. Njegovo tijelo pronađeno je 24. marta na ušću rječice Crkvene u Vrbas u blizini tvrđave Kastel. 

Izvor: 
BNN.BA