Zbog SDA, SBB, HDZ i SNSD-ovih akciza poskupjelo gorivo i taksi: Građani blokirali saobraćaj u Sarajevu, Tuzli, Banja Luci

Da li je počeo narodni bunt protiv neosjetljive vlasti?

Zbog SDA, SBB, HDZ i SNSD-ovih akciza poskupjelo gorivo i taksi: Građani blokirali saobraćaj u Sarajevu, Tuzli, Banja Luci

10.06.2018 - 18:15
Politika

U ulici Mladena Stojanovića saobraćaj je zaustavljen u oba smjera, takođe, prolaz je onemogućen i za javni gradski prevoz. Sve veći broj auta se pridružuje protestu.

"Nadam se da će što veći broj ljudi stati da podrži ovaj protest. Porede nas s Njemačkom gdje su plate 2.000 €, dok su kod nas 200 €, zaista više nema smisla ovo divljanje cijena goriva", rekla je jedna Banjalučanka koja je u znak protesta zaustavila svoj automobil na ulicu.

Kako saznajemo, blokiran je saobraćaj i u samom centru grada duž Ulice Kralja Petra I Karađorđevića, a veći broj automobila okupio se i na Prijedorskoj petlji. Protestima su se pridružili i građani Kotor Varoši i Prnjavora.

Nakon Tuzle, Banja Luke, Sarajeva, Jelaha i drugih gradova, autoprevoznici i učesnici u saobraćaju su blokirali i magistralni put M 17. U galeriji pogledajte slike iz Banja Luke, Sarajeva, Tuzle i blokadu magistralnog puta M17.

Podsjećamo građane Bosne i Hercegovine da su stranke SDA, SBB, HDZ, HDZ 1990 i SNSD, prošle godine izglasali akcize na gorivo kada im je, radi opstanka na vlasti, trebalo nekoliko stotina miliona KM MMF-ovog kredita. Tada su ove sve stranke obećale da "zbog akciza neće doći do poskupljenja", odnosno da se "putevi grade putem kredita".

Otada do danas, samo šest mjeseci poslije, Bosna i Hercegovina preživjela je nekoliko poskupljenja goriva i drugih životnih potreba i namirnica, autoput se nije počeo ni graditi a podignuti kredit koji su uzeli navedene stranke, vraćat će cijele generacije tek roeđene djece.

Izvor: 
BNNl.BA/Vijesti.ba