Zbog ubistva u saobraćajki Ejubović odveden u zatvor, Efendić za ubistvo pješaka na slobodi i još kandidat na izborima!

Paradoks sistema

Zbog ubistva u saobraćajki Ejubović odveden u zatvor, Efendić za ubistvo pješaka na slobodi i još kandidat na izborima!

09.08.2018 - 18:34
Politika

Almir Ejubović koji je, očito nekontrolisano i van ikakvih pravila, vozio svoj automobil kada je izazvao saobraćajnu nesreću, optužen je od strane Tužilaštva KS za zizavianje teške saoobraćajne nesreće sa smrtnim posljedicama. Poginule su tri djevojke i suđenje Ejuboviću sa nesavjesno, nekontrolisano i nesigurno upralvjanje autom, koje je ugasilo tri premlada života, sasvim je opravdano. Semir Rastoder koji je prije nekoliko godina, vozio automobil i usmrtio pješakinju rahmetli Havu Dovadžiju, također je pravilno optužen i završio je iza rešetaka. Ali postavljamo pitanje kako to da se, kada ljude na cesti ubijaju i gaze SDA-ovci i djeca njihovih finansijera, sve završi "bez suđenja" ,sa smiješnim kaznama ili, čak, bez optužnica. Familije Rašidagić, Šutković i Efendić, sve bliske SDA-u ili dio njenih struktura, počinile su teške saobraćajne nesreće. U slučaju Efendića i Rašidagića sa smrtnim posljedicama. I? Nikom ništa. Rašidagić i Efendić danas su na slobodi. Njihove žrtve pod zemljom. Zakon, očito, ne vrijedi isto za sve!

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo, umsrtio je pješaka. Uhapšen je od strane policije Kantona Sarajevo i, uskoro, po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo pušten na slobodu. Nema ni optužnice makar za nesavjesnu vožnju, nedovoljnu pažnju ili neprilagođenu brzinu. Ništa. Efendić je mala perjanica SDA, njihov nosilac liste za Skupštinu Kantona Sarajevo i očito je da za njega zakoni neće vrijediti previše jer - on je član SDA!

Nedžad Rašidagić je sin vlasnika ugostiteljskog objekta "Metropolis". Rašidagići su godinama, decenijama bliski SDA-u i porodici Izetbegović., Početkom novembra 2006. godine upravljajući automobilom marke Mercedes Nedžad Rašidagić je sletio s kolovoza i na tramvajskom stajalištu ubio Hašima Kadića i povrijedio Kasima Džubru, Abdulaha Skaku i Nermina Mušiklića.

Uzrok nesreće je bila neprilagođena brzina, a Rašidagić je bio slobode lišen tneko vrijeme i, naravno, nikada nije dobio primjerenu kaznu njegovom divljaštvu kada na trotoarima ubija pješake koji čekaju tramvaj! Rašidagići su se "očito snašli" jer su decenijama, kako rekosmo, bili blisku SDA-u.

U aprilu 2013. Derviš Šutković, sin vlasnika hotela „Sarajevo“ koji je bio dugogodišnji finansijer SDA i u čijem se hotelu SDA-ovci redovnos sastaju, ručaju, iftare..., upravljajući automobilom Mercedes ML, koji je dolazio iz pravca Marijin Dvora, oštetio je četiri vozila, a zatim udario u Vječnu vatru. Šutković je nakon nesreće mirno obukao jaknu i udaljio se s lica mjesta. Naravno da za ovo divljaštvo nikada nije odgovarao ili ako jeste, to je pak zataškano i očito reda radi jer kazne za SDA-ovce u Sarajevu - ne postoje.

S druge strane svi ostali koji nemaju veze sa SDA, a počine isti i sličan prekršaj ili krivično djelo u saobraćaju, uredno odgovaraju pred Kantonalnim sudom u Sarajevu jer u njihovim slučajevima (Rastoder, Ejubović i dr) Tužilaštvo Kantona Sarajevo uredno i na vrijeme reaguje.

Rašidagić se spasio kazne za ubistvo pješaka na tramvajskoj stanici. Šutković je slobodan nakon što se zabio u Vječnu vatru, dok je Efendić, mirno preuzeo "kandidaturu za Skupštinu KS" nakon što je, mrtav-hladan, zgazio čovjek na ulici a Tužilaštvo KS se ponijelo kao da niko nije ubijen.

Valjda je to država za koju su se borili oni borci što mjesecima traže da im Efendićeve i Rašidagićeve stranačke kolege i prijatelji iz SDA odobre mizernih 6KM, koliko borci traže za mjesec dana ratovanja, gladovanja i smrzavanja u rovovima gdje su branili državu kada nisu ni sanjali da će ona ppstati poligon za nekažnjeno gaženje ljudi na cestama.

 

Izvor: 
BNN.BA