Zbog uvođenja policijskog sata: U Beogradu juriš na Skupštinu Srbije

Reakcije

Zbog uvođenja policijskog sata: U Beogradu juriš na Skupštinu Srbije

07.07.2020 - 22:45
Region

Protest ispred Doma Narodne Skupštine se zahutava, demonstranti su se popeli uz stepenice Skupštine.  Kako nam javljaju sa lica mjesta, pojedini bacaju baklje i gađaju flašama. Lete kamenice i limenke i u toku je koškanje sa policijom.  Okupljeni skandiraju parole protiv vlasti i donešenih mjera - javlja srbijanski Kurir.

Demostranti su revoltirani protiv mjera Vlade, koje su donesene za spriječavanja širenja korona virusa. Policajci sve vrijeme pokušavaju da smire situaciju. Grupa studenata je večeras krenula iz Studentskog grada na Novom Beogradu ka centru kako bi se pridružila okupljenima koji već dva i po sata protestuju na ulici. Oni su blokirali raskrsnicu na uglu Takovske, Kneza Miloša i Bulevara kralja Aleksandra, jer se protive novim mjerama koje je država uvela.

Studenti su se uz zvuke pištaljki i povike uputili ka gradu gdje su među prvima izašli predstavnici Inicijative "Ne davimo Beograd". Oni su optužili vlast da je odgovorna za epidemiološku situaciju u zemlji i da sada zbog pogoršanja situacije uvodi restriktivne mjere. Međutim, oni nisu naveli šta predlažu.

Ispred Doma Narodne skupštine nešto posle 20.00 sati počeo je protest. Protesti su usledili nakon izlaganja predsjednika Vučića organizovani od strane opozicije, zbog mjera za sprečavanje širenja korona virusa.

Pristalice Dragana Đilasa napravili su stravičnu gužvu na uglu Takovske i Bulevara Kralja Aleksandra! Među okupljenima su i članovi Inicijative "Ne davimo Beograd", članovi organizacije "1 od 5 miliona" samostalni poslanik Srđan Nogo.

Izvor: 
BNN.BA/Kurir