Zvizdić čestitao Dan Armije RBiH - zaboravio da im je vlast "čestitala" slanjem specijalaca na njih

Paradoks vlasti koja priznaje rezultate odbrane, ali ne i prava za tu istu odbranu

Zvizdić čestitao Dan Armije RBiH - zaboravio da im je vlast "čestitala" slanjem specijalaca na njih

15.04.2018 - 21:33
Politika

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić čestitao je danas svim pripadnicima Armije Republike BiH 26. godišnjicu od osnivanja.

Napomenuo je da se danas, kada se obilježava godišnjica Armije RBiH, ne može zaboraviti da su vojnici u herojskoj i patriotskoj borbi s lojalnim bh. građanima sačuvali i odbranili nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet BiH.

- Uz poseban pijetet prema onima koji su dali svoje živote i veliku zahvalnost prema svima koji su svojom požrtvovanošću i hrabrošću omogućili da danas živimo u slobodnoj BiH, čestitam Dan Armije RBiH - navodi se čestitci predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Ipak treba se prisjetiti da su ovi isti borci, kojima se Zvizdić, kao drugi najviši funkcioner SDA "zahvaljuje", više od godinu dana u šatorima ispred SDA-ove Vlade FBiH, kao i da je upravo vlast SDA na borce, kojima se Zvizdić "zahvaljuje", umjesto nagrade za odbranu države, poslala eskadrone policije i specijalaca onda kada su, prevareni i bosi, izašli na ulice da traže svoja prava.

Izvor: 
BNN.BA