Alkalna voda za imunitet, sprječava rak

Topi toksine

Alkalna voda za imunitet, sprječava rak

03.12.2016 - 09:10
Ishrana

Na osnovu pH faktora određuje se kiselost i alkalnost. Kiselom sredinom smatra se ono što ima pH vrijednost ispod 7.

PH iznad 7 je alkalna sredina. PH ima veliki uticaj na naše tijelo i zdravlje. Zbog toga je veoma važno voditi računa o balansu. Nažalost, današnje vrijeme sa sobom donosi i lošu hranu, prerađene namirnice, među kojima su najopasniji so, šećer, bijelo brašno, kofein, alkohol. Ove namirnice stvaraju kiselu sredinu u našem tijelu i stvaraju podlugu za razmnožavanje i rast brojnih  bakterija koje negativno utiču na zdravlje i smanjuju otpornost našeg imunog sistema. 
Zbog toga bi trebalo da povedete računa o namirnicama koje konzumirate, ali i da pijete alkalnu vodu koja može da doprinese opštem boljitku organizma. Ph vrijednost alkalne vode se kreće između 8 i 9 i veoma povoljno utiče na zdravlje. Napravite je na sljedeći način:
Alkalna voda:
 
- 2 l flaširane vode
- 1 limun (po mogućstvu organski)
- 1 kašičica himalajske soli
Jednostavno uzmite čistu staklenu teglu i napunite je vodom. Dodajte limun koji ste prethodno isjeckali, ne iscijedili. Ukoliko ne koristite organski limun, odstranite koru. Zatim dodajte so, zatvorite teglu i ostavite je da odstoji oko 12 sati na sobnoj temperaturi. Ujutru na prazan želudac popijte čašu alkalne vode, a na ovakvom početku dana, vaše tijelo će vam i te kako biti zahvalno.

Izvor: 
Medicinske price