Limun pomaže protiv bolova

Zdravlje

Limun pomaže protiv bolova

15.08.2015 - 23:44
Ishrana

Limun je višestruko korisna namirnica koju uvijek treba imati u kući. Smanjuje stres, usporava starenje, čisti organizam, ublažava glavobolju...

Bogat vitaminom C, limun je višestruko korisna namirnica koju uvijek treba imati u kući. Dokazano je da smanjuje stres i usporava starenje, savršeno čisti organizam, ublažava glavobolju, čuva vitku liniju. I to nije sve. 

Pitate se kako da očuvate vitku liniju? Jednostavno, popijte svakog jutra svježe cijeđeni sok od limuna pomiješan sa dvijee izmiksane jabuke i više nećete imati problema sa viškom kilograma. 

A ako vas poslije dugog hodanja bole noge, protrljajte tabane sa pola limuna i riješićete problem. Svježina limunovog soka smanjiće osjećaj bola, pročistiti stopala i ubrzati cirkulaciju. 

Boli vas glava? Natopite dve komprese sokom od limuna, stavite ih na čelo i sljepoočnice. Poslije kraćeg vremena simptomi glavobolje biće blaži, a ubrzo će i potpuno nestati. 

Limun je djelotvoran i protiv stresa. Njegov miris blagotvorno utiče na rad mozga, pospješuje koncentraciju, ublažava stres i depresiju. Da biste se osjećali opuštenije, dovoljno je staviti nekoliko kapi esencijalnog ulja limuna na vatu i da ovaj miris udišete nekoliko minuta. 
 

Izvor: 
(B)
Tagovi: