Napitak koji uspavljuje bolje od sedativa

Nesanici je došao kraj

Napitak koji uspavljuje bolje od sedativa

02.06.2016 - 21:24
Ishrana

Nema onog ko se nije susretao sa problemom sna i neprospavanih noći. Problem nesanice je takav kad počnete da brinete onda je još gore pošto mozak brže radi a vi sve dalje i dalje od sna.

Misli sustižu jedna drugu pa tako i zora stiže pre nego san.

Za one koji vole banane vreme je da zaboravite nesanicu. Insomanija ili neredovno spavanje uzrokuju depresiju, stres, anksioznost. Noću mozak neće da “ušuti”, misli lete, organizam nije u stanju da se opusti, a vi nikako da zaspite.

Uzrok mogu biti i određene bolesti i lekovi, uređaji ali bez obzira na razlog vi znate da se nešto mora promeniti.

Čaj od banane ili "infuzija" za dobar san, su sjajno rešenje, ono je i veoma ukusno. Kako ga napraviti?

Banane, a posebno njihiova kora, bogate su kalijumom i magnezijumom. Dok magnezijum pomaže u sprečavanju poremećaja sna, i magnezijum i kalijum pomažu u opuštanju mišića.

Magnezijum je jedan od najboljih minerala za relaksaciju, a upamtite da se ovaj recept odnosi na organske banane, jer je zbog korištenja kore važno da banane budu neprskane.

Čaj se priprema manje od deset minuta i može da se koristi svako veče pred spavanje.

Sastav:

Jedna bananana
Voda
Malo cimeta (po želji)

Sve što treba da uradite je da isečete krajeve banana i stavite ih u prokuhanu vodu. Držite ih u njoj oko 10 minuta i koristeći cediljku, sipajte vodu u šolju i dodajte cimet. Popijte ga sat vremena pred spavanje. Osim čaja, također možete da pospete cimet na skuhanu bananu i uživate u ukusu zajedno uz čaj.

Izvor: 
bnn.ba