Ovo su namirnice koje će vam pomoći

Imate problem s nadutošću?

Ovo su namirnice koje će vam pomoći

07.12.2016 - 07:36
Ishrana

Ako ste naduti i imate grčeve, umjesto pokušaja eliminiranja uzroka problema probajte unijeti u organizam namirnice koje će vam pomoći da se osjećate bolje.

Guido Mase, klinički travar, objašnjava da razlog može biti nedostatak važnih namirnica u našoj ishrani i da se zbog toga to može riješiti dodavanjem namirnica koje pomažu sprečavanju nadutosti i grčeva. “Snažan miris bilja pomoći će vam da kontrolirate mučnine, gasove, grčeve, pa čak i sindrom iritabilnog crijeva”, kaže Mase. Ovo je kratki popis namirnica i bilja koji će vam pomoći da se riješite nevolja sa probavom na prirodan način. A zahvaljujući njihovom utjecaju na sve aspekte zdravlja nemojte se iznenaditi ako vam se poboljša metabolizam i koža postane ljepša.

Pepermint
“Nije slučajno to što je pepermint i dalje popularan nakon večere”, kaže Mase koji savjetuje prirodnu verziju peperminta, naprimjer čaj (topli ili hladni) koji će pomoći oslobađanju grčeva i otkloniti osjećaj nadutosti.

Đumbir
Korijen đumbira poznat je kao najbolji prirodni lijek za mučninu. Mase savjetuje da svježe ribani korijen đumbira dodate u čaj ili toplu vodu.

“Odličan je za putovanja i pomoći će vašoj probavi”, kaže Mase.

Sjeme komorača
Samo mali prstohvat ovih sjemenki ublažit će gasove i nadutost.

Ako patite od hronične nadutosti Mase savjetuje da koristite ulje ove sjemenke.

Jabukovo sirće
Efekti jabukovog sirćeta su brojni, a jedan od najvećih je to što pomaže suzbijanju problema probave, jer pomaže da želučana kiselina ode tamo gdje i pripada. Mase objašanjava da je sirće puno zdravih bakterija koje su od suštinskog značaja za ravnotežu stomaka i besprijekornu probavu.

Izvor: 
Medicinske price