Projekt 'Banka koštane srži BiH' od sada realizuje NVO 'Trag'

Reorganizacija i jačanje projekta

Projekt 'Banka koštane srži BiH' od sada realizuje NVO 'Trag'

05.10.2017 - 20:04
Ishrana

Naime, veoma uspješan priliv sredstava od strane svih nivoa vlasti i mnogih bh. privrednika i poduzetnika, doveli su do reorganizacije i jačanja projekta Banka koštane srži u BiH, stoga je došlo do razvijanja plana za još bolju funkcionalnost svih segmenata bitnih za što skorije ostvarenje misije i ideje o Banci.

Cilj reorganizacije je da se intenziviraju akcije na realizaciji projekta uz novi kvalitet kako u organizacijskom, tako i u kadrovskom smislu. Novi tim je sastavljen od mladih edukovanih kadrova koji imaju veliko iskustvo u radu u nevladinom sektoru, u zemlji i inostranstvu. Potreban je što brži razvoj projekta kroz jačanje radnih kapaciteta novom, mladom radnom snagom, navode iz NVO "Trag"/Banka koštane srži BiH.

Iz ovog udruženja pozivaju predstavnike NVO sektora iz BiH i regiona da im se priključe i da zajednički što prije stignu do cilja.

- Naši uslovi su da, svi oni koji žele učestvovati u radu NVO “Trag” trebaju posjedovati kapacitet i kadrove za rad na ovakvim, veoma složenim projektima. Osnovni uslov je da budete spremni na transparentan i pošten rad, u skladu sa zakonom – saopćeno je iz NVO “Trag”.

Osim akcija koje će kao Udruženje organizirati na mjesečnom nivou u cijeloj BH, ekipa poziva sve zainteresirane pojedince i privredne subjekte da novčane donacije upute direktno na račun Banke koštane srži u SKB Mostar, saopćeno je iz NVO "Trag".

Izvor: 
Fena