Riba - obavezni dio svake zdrave prehrane

Doprinosi sveukupnom unosu proteina

Riba - obavezni dio svake zdrave prehrane

08.07.2015 - 11:21
Ishrana

Riba doprinosi sveukupnom unosu proteina, zdravih masti, vitamina i minerala. Izvanredan je izvor vitamina B3, B12, D i A, minerala kalcija, željeza, cinka, kalija, fosfora te je jedan od najznačajnih izvora selena. Poznate su prednosti koje mediteranska prehrana ima na ukupno zdravlje, kao i zdravlje kardiovaskularnog sistema. Jedan od satojaka ovog tipa prehrane je i riba.

Ovo će biti prvi put da član kabineta holandske vlade održi govor u Srebrenici, iako su članovi holandske vlade prisustvovali prijašnjim komemoracijama. 

U petak uvečer, Koenders će se sastati sa preživjelima i članovima porodica onih osam hiljada dječaka i muškaraca koji su masakrirani nakon pada Srebrenice 11. jula 1995. 

On smatra da je važno pokazati poštovanje prema žrtvama i njihovim porodicama.

- Ne možemo poništiti ono što se dogodilo, ali nikada ne smijemo zaboraviti - rekao je Koenders. 

Komemoracija će biti održana u subotu u Memorijalnom centru Potočari, bivšoj bazi holandskog bataljona UN-a. 

Holandija je pružila finansijsku pomoć u osnivanju ovog centra. Posmrtni ostaci žrtava koje su identificirane u protekloj godini bit će pokopani u subotu.

Posjeta Srebrenici je dio Koendersove posjete srednjoj i istočnoj Europi. U periodu od 8. do 11. jula holandski ministar će također posjetiti Poljsku, Austriju, Hrvatsku i Srbiju. 

Izvor: 
dobardoktor.ba
Tagovi: