Simptomi da je vaše tijelo puno toksina

Čuvajte svoje zdravlje

Simptomi da je vaše tijelo puno toksina

21.06.2015 - 09:46
Ishrana

U ljudskom organizmu svakodnevno se nagomilavaju toksini. Unosimo ih kroz prehranu, čak i zrak, a ima ih toliko jer se zbog nepravilne prehrane i nedovoljno tjelesne aktivnosti ne mogu sami izbaciti.

Kako biste saznali u kakvom je stanju vaš organizam, dovoljno je samo da oslušnuti svoje tijelo i obratite pažnju na znakove koje vam svakodnevno šalje, a koje uopće ne primjećujete i ne smatrate upozoravajućim.

Ovo su četiri najčešća alarma da je vaše tijelo prepuno toksina kojih se hitno morate osloboditi!

Fiziološke potrebe

Što češće idete u toalet, više toksina ima u vašem organizmu! Ipak, ovo ne treba da vas uplaši, jer se na taj način izbacuju. U suprotnom se vraćaju u krvotok i mogu napraviti velike probleme, zato oni koji imaju problema sa zatvorom treba piti što više vode, čajeva i neki probiotik, kako bi osigurali pražnjenje crijeva barem jednom dnevno.Loš zadah

Loš zadah

Loš zadah nije samo nešto što vam može pokvari sastanak s potencijalnim partnerom, on također može biti pokazatelj koliko toksina ima u vaš organizmu. Loš zadah iz usta može nastati zbog bakterija, ali može biti i znak da vaša jetra i crijeva imaju problem s izbacivanjem otrova. Koristite čistač za jezik kako biste eliminirali bakterije koje prekrivaju jezik, a uzimajte isvježe začinsko bilje poput peršina i korijandera, koji su fantastični detoksifikatori jetre.

Smetaju vam mirisi

Ako imate jake reakcije na mirise kao što su parfemi ili dim, možda vam to uzrokuju toksini u vašem tijelu. Mnogo puta postajemo preosjetljivi na mirise ukoliko jetra ima problem sa eliminiranjem različitih toksina iz tijela. Kad su putevi detoksikacije zatvoreni, tijelo to osjeća, pa čula postaju izoštrena i mogu izazvati reakcije poput glavobolje i mučnine. Pomozite svojoj jetri začinskim biljem poput mliječnog čička i maslačkovog korijena, koje možete konzumirati u obliku čaja. Možete probati i popularnu praksu detoksikacije ricinusovim uljem.

Uporan višak kilograma

Postoje mnogi razlozi za otpor gubljenju težine. “Poludjeli” hormoni, nepravilna prehrana i naravno toksini. Toksini poput dioksina, PCB-a, i mnogi pesticidi sulipofilni, što znači da se u našim tijelima spajaju s masnim stanicama. Kada je tijelo njima preopterećeno, može biti nemoguće skinuti tu dodatnu težinu.

Ključno je pobrinuti se da tijelo na pravilan način izbacuje toksine. To znači poboljšati prirodnu sposobnost tijela da to učini i pronađe ravnotežu. Neki siguran način čišćenja ili detoksikacije može pomoći, ali smanjivanje izloženosti toksinima je jako važno. Odaberite čistu, organsku hranu kad god je to moguće i pobrinite se da se dobro oznojite, obavite veliku nuždu, hidratizira organizam i kvalitetno dišete svaki dan.

Izvor: 
zenstvena.com