Zamjena za dezodorans

Žene pronašle prirodnu alternativu, ali da li deluje?

Zamjena za dezodorans

10.07.2015 - 15:53
Ljepota

Trend izbjegavanja kupovnih dezodoransa doveo je do toga da žene širom svijeta pokušavaju da nađu prirodnu alternativu. Poslije sode bikarbone, na red je došlo kokosovo ulje - ali stručnjaci kažu da to ipak nije dobra zamisao. Ne samo da je malo gadno (zamislite samo da vam je pazuh mastan po ovoj vrućini) već i nije higijenski.

U poslednjih nekoliko godina, na internetu možemo naći pregršt trikova za ljepotu od kojih su neki zaista neverovatni i jako korisni.

To, naravno ne znači da je svaki savjet koji pročitaš na internetu dobar, pogotovo kad je u pitanju zamjena industrijskih kozmetičkih proizvoda s namirnicama koje možeš pronaći u svojoj kuhinji.

Jedan od takvih trendova je ideja da se dezodorans zameni kokosovim uljem. Kokosovo ulje ima antibakterijska svojstva, kažu zagovornici ove ideje, pa štiti od neprijatnih mirisa na prirodan način i što je najvažnije - bez aluminijuma.

Časopis Allure posvetio se malo ovoj ideji i pitao nekoliko stručnjaka što misle o tome.

Stručnjaci su zaključili da, premda kokosovo ulje ima lagana antibakterijska svojstva, nikako nije dovoljno snažno da štiti od bakterija koje stvaraju neugodan miris. Uz to, ipak je riječ o ulju koje bi trebalo razmazati na područje ispod ruke i zatim se obući, što zvuči zaista nepraktično.

Zaključak: kokosovo ulje koristi za njegu lica, kože tijela i kose, a ako želiš prirodni dezodorans, nabavi neku provjerenu varijantu koja ne sadrži štetne hemikalije.

Izvor: 
b92.net
Tagovi: